Trivselregler

Utöver dessa trivselregler så gäller också föreningens stadgar. Har du frågor, kommentarer eller vill engagera dig mer i föreningens trivsel så hör av dig till styrelsen via kontakt formuläret under fliken ”kontakt”.

Visa hänsyn till dina grannar

Det är tillåtet ha fest i sin lägenhet men tänk på att andra kan uppleva hög volym och dunsar som störande. Därför bör ljudnivån dämpas när klockan passerat 23.00 på fredag och lördag. Övriga kvällar bör ljudnivån dämpas klockan 22.00.
Om sommaren är det också bra att tänka på att öppna balkongdörrar och fönster gör att ljudet sprids.

Tvättstuga och användning av tvätt-och torkmaskiner

Tvättstugan får bara användas på de tider som finns angivna på bokningstavlan. Glöm inte att flytta din markering när du utnyttjat din tvättid. Om tvättstugan är outnyttjad efter 30 minuter in på tvättiden har annan boende rätt att ta över tiden.

Lämna tvättstugan väl städad. Glöm inte att skölja ur tvättmedelsfacken och rengöra filtren i torktumlarna och sopa eller våttorka bort dammet på golvet i torkskåpen.
Skador eller felaktigheter på maskiner eller annan utrustning anmäls till fastighetsskötaren.

Miljöstugan och källargångar

I miljöstugan finns kärl för plast, pappersförpackningar, tidningar, glas (färgat o ofärgat), metallförpackningar. Alla vi som bor i föreningen står gemensamt för kostnaderna för tömning av miljöstugan, därför kan vi hjälpas åt att spara pengar genom att t.ex. vika ihop kartonger så att mer får plats och vara noggranna med sorteringen.

Övrigt avfall ansvarar du för att forsla bort själv. Närmaste miljöstation finns i Östberga. Miljöbilen kommer till Midsommarkransen 4 ggr per år, där kan du lämna elektronik (upp till storleken av en mikrovågsugn). Glödlampor, batterier och småelektronik kan vi lämna på Coop eller Rusta t.ex.

Det är inte tillåtet att ställa föremål eller skräp i källargångarna då detta ses som en allvarlig brandrisk. När någon lämnar otillåtet avfall i miljöstugan, sorterar på fel sätt eller ställe bråte i gångarna så tillkommer det extra avgifter för föreningen, det vill säga för oss alla som bor här.

Trapphus

På samma sätt som med källargångarna så måste vi hålla våra trapphus fria från bråte och föremål. Barnvagnar, cyklar och andra föremål måste förvaras i förråden. Föremål i trapphusen räknas som brandfara och även om inte olyckan är framme så drabbas föreningen vid en brandinspektion.

Uteplatsen

Vi har en jättefin uteplats som vi tar hand om tillsammans. Här gäller det att lämna i det skick du vill finna den. Rengör galler och ta bort aska om du har grillat. Se till att inte lämna något skräp efter dig. Tänk också på att sänka volymen efter klockan 22:00 på uteplatsen då flera av dina grannar har fönster precis ovanför.

Renovering, borrning och spikning

Om du behöver borra, spika eller utföra något annat arbete som kan vara störande måste det utföras med hänsyn till övriga boende. Sådant arbete bör endast utföras på följande tider.

  • Måndag – torsdag 08.00 – 20.00
  • Fredag 08.00 – 18.00
  • Lördag, söndag och helgdag 10.00 – 18.00

Om du ska göra större lägenhetsrenoveringar så finns det ett flertal saker du måste tänka på innan du sätter igång. Det handlar om att använda sig av godkända hantverkare, annonsera i trapphus och kontroll av arbete. Du kan läsa de fullständiga reglerna för detta här.

Rökning

Rökning i trapphus och andra gemensamma utrymmen är inte tillåten. Den som röker kan får inte heller kasta fimpar från sin balkong, på gräsmattan eller utanför våra portar, detta är både ur trivselsynpunkt och av säkerhetsskäl.

Balkongen

Grillning på balkongen är inte tillåten. Förvaring av skräp o bråte på balkongen kan vara en brandrisk. Av säkerhetsskäl ska blomlådor och amplar placeras innanför balkongräcket.

Matning av djur

Att mata vilda djur och fåglar innebär att de dras till området och innebär en olägenhet. Råttor och andra skadedjur dras då också till området.

Ohyra

Om du skulle drabbas av ohyra som kan sprida sig mellan lägenheter (t.ex. vägglöss) är det viktigt att du åtgärdar detta och meddelar styrelsen direkt.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.